De organisatie

Na een jarenlange voorbereiding door de initiatiefnemers en de verbouwing van het pand, opende Hospice Arco Cavent zijn deuren in 2013. Het eerste “bijna Thuis Huis” op Curaçao was een feit.

Hospice Arco Cavent is een stichting en heeft daarom een algemeen bestuur. De bestuursleden van deze stichting zijn mensen die deskundig zijn op meerdere terreinen zoals de zorg, de financiën, de organisatie en exploitatie van zorgvoorzieningen.

De samenstelling van het bestuur is als volgt:

Sra. Richeline Martina -Joe
voorzitter

Sra. Audrey de la Paz
bestuurslid

 

Sr.  Tonnie Rossen
penningmeester

Sr.  Edsel Celestijn
bestuurslid

 

Sr.  Robbin Martina
secretaris

 

De naam van het Hospice wordt deels opgedragen aan Arlette en Corry die onbewust hebben bijgedragen aan de totstandkoming van Arco Cavent. De afkorting Arco van hun namen is tevens een synoniem (Spaans) voor boog, een dynamische creatie, gelijk het leven zelf.

“Cavent” (Cavere) is de Latijnse vertaling voor “waken” en de gemoedsrust die de initiatiefnemers hun patiënten in het Hospice willen bieden: “geborgenheid”.

Hospice Arco Cavent werkt voornamelijk met vrijwilligers. De vrijwilligers hebben wel of geen “zorg-achtergrond”. Voor iedereen zijn er taken. Vrijwilligers hebben allen een speciale scholing gevolgd, die hen geschikt maakt om in een hospice te werken. Vrijwilligers werken minstens één tot twee dagdelen per week.

De dagelijkse leiding van het hospice is in handen van directeur Rianne van Gestel. Zij is verantwoordelijk voor de gehele periode die een bewoner in het hospice verblijft.

Contactgegevens

Stichting Hospice Arco Cavent
Majoorsweg 25, Curaçao
Tel : +5999 737 0888
info@arcocavent.com

Altijd op de hoogte blijven?

Op onze Facebook pagina posten we regelmatig foto’s en nieuwtjes. Like ons op Facebook en mis niets.

Steun het hospice

Het hospice is vrijwel geheel afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven en fondsen. Van de bewoners wordt een eigen bijdrage gevraagd als tegemoetkoming voor de verblijfskosten in het hospice. Dit is echter niet voldoende om de exploitatie te dekken.

Vrijwilligers

Arco Cavent is het eerste hospice wat uitsluitend met vrijwilligers werkt. Alle vrijwilligers worden getraind in deze specifieke zorg. Zij verrichten geen medische of verpleegkundige taken. Deze taken worden gedaan door verpleegkundigen eventueel ondersteund door de vrijwilligers.